Sandor en Christa Marsi zijn bekende namen voor trouwe kijkers van het programma “Ik Vertrek”. Alweer een tijd geleden zijn zij geëmigreerd naar Le Marche. In het noorden van Le Marche, in de buurt van de prachtige universiteitsstad Urbino, runnen zij een agriturismo genaamd Villa Marsi. Sinds een aantal jaar, kan je ook je bruiloft organiseren bij hun villa. In deze blog geeft Sandor ons een inkijkje in het verhaal achter misschien wel jouw eigen bruiloft in Italië.

De locatie

De prachtige locatie gelegen in de groene heuvels bereik je door een authentieke strada bianca. Daarna kom je aan op een verborgen authentieke Italiaanse villa omringt door 30 hectare privé truffelbos met tussendoor prachtige panoramische uitzichten over de akkers en dorpen.

Voor het gastenverblijf is een groot grasveld met een eik van meer dan honderd jaar oud. Deze plek leent zich uitstekend voor een ceremonie met prachtig uitzicht. Het zwembad bereik je door een korte wandeling door het eigen bos en is panoramisch gelegen. Aan de ander zijde van het terrein ligt, verscholen in het bos, een grote ronde houten vlonder waar de feestavond in de openlucht plaatsvindt.

Hoe ziet de huwelijksdag er uit?

Een dag voor de bruiloft komt iedereen al aan bij onze agriturismo. We beginnen met een poolparty bij het zwembad en openen deze met een glaasje heerlijke prosecco en zelfgemaakte crostinies. Vervolgens is iedereen vrij om het landgoed te verkennen en een duik in het zwembad te nemen.

Aan lange tafels verzorgen wij een volledige BBQ of  juist een echte italiaanse pizza avond met lokale wijnen en sluiten af met een glaasje limoncello en een borrel bij het kampvuur in ons eigen bos.

Op de huwelijksdag zelf beginnen we met een ontbijtje en kan iedereen zich rustig voorbereiden op de grote dag. Voor de lunch serveren we een buffet met verschillende belegde piadina’s en frisse sandwiches, met lokale wijnen. Dan is het zover, de ceremonie die plaatsvindt in de grote tuin met het fantastische uitzicht over de heuvels. De burgemeester van het nabijgelegen dorp is vereerd om deze ceremonies voor ons te begeleiden. Met zijn kostuum voor deze officiële gelegenheden maakt hij een echte Italiaanse indruk op alle huwelijksgasten. Na afloop van de ceremonie is er natuurlijk prosecco en een ‘street quartet’ die het geheel feestelijk aankleedt. Als afsluiting een diner en een groot feest tot in de kleine uurtjes in de eigen tuin. Wat een mooie ervaring is het toch, trouwen in Italië.

Wil je meer weten over trouwen in Italië? Of ben je benieuwd waar Sandor en Christa je allemaal mee kunnen helpen. Bijvoorbeeld hoe zit het precies met een trouwambtenaar of moet de ceremonie in het Italiaans of kan deze ook gewoon in het Nederlands? Neem contact met ze op, zij helpen je graag. Je vindt hun contactgegevens op de eigen website. Wil je graag trouwen, maar mis je nou alleen nog de ware? Heb je weleens gedacht aan matchmaking? Met een ervaren matchmaker vind jij misschien wel de liefde van je leven. Voor je het weet sta je op je eigen bruiloft in de prachtige Marche.

Foto 1: Studio Phylicia