Over Civitanova Marche | Bezienswaardigheden

Je bladert door de reisgidsen die je hebt meegenomen. Je ziet historische gebouwen, de mooiste kathedralen, gezellige pleintjes… Maar vandaag heb je zin in iets anders. Vandaag wil je vooral gewoon genieten van het feit dat je vakantie hebt en helemaal niks hoeft. Dan valt je oog op een korte alinea over Civitanova Marche. Het langste zandstrand van Le Marche… Kijk, dat klinkt je als muziek in de oren. Morgen misschien weer cultuur snuiven, maar vandaag tijd om te ontspannen in Civitanova Marche.

Riviera del Conero

Over Civitanova Marche

Civitanova Marche is een belangrijke industrie- en havenplaats aan de Adriatische kust. De stad staat weliswaar niet bekend om zijn vele historische bezienswaardigheden, maar dat betekent niet dat je Civitanova Marche moet negeren. Je vindt hier de prachtigste en langste zandstranden van heel Le Marche. Je kunt er heerlijk eten en drinken in een van de vele strandtentjes. Je kunt er prima (outlet)shoppen én de stad heeft een spa, waar je echt even heerlijk helemaal tot rust kunt komen.

Civitanova Marche is, afgezet tegen de voornamelijk oude middeleeuwse steden in de regio, echt een moderne stad in opkomst. Uiteraard vindt ook deze stad zijn oorsprong vele eeuwen geleden, maar je merkt aan alles dat het vooral een moderne, hippe plaats is. Zo organiseert de stad verschillende culturele festivals en evenementen waar liefhebbers van muziek, theater en dans hun hart kunnen ophalen. Ook vind je er veel restaurantjes met een zeer divers aanbod. Er zit dus zeker altijd wat voor je bij.

Auditorium di Sant Agostino

Bezienswaardigheden

Civitanova Marche is een moderne stad met een oud hart. Het beste van twee werelden, zullen we maar zeggen. Misschien niet de eerste plaats waar je aan denkt om de rijke historische cultuur van Italië op te snuiven, maar ook dat kan hier prima. Zo is er het imposante landhuis van de familie Conti, de Villa San Michele. Of het Auditorium di Sant’Agostino, een kerk in Romaans-Gotische stijl.

Maar Civitanova Marche heeft meer te bieden. De Althaea Beauty Day Spa bijvoorbeeld. Of je nu gaat voor een ontspannen massage, een verfrissende gezichtsbehandeling of een verzorgend bezoekje aan de zoutgrot brengt, na een dagje wellness voel je je herboren.

Als je bekend staat om de langste zandstranden van Le Marche, dan mogen hippe beachclubs natuurlijk niet ontbreken, zoals Shada Beach Club en Raphael Beach, waar je terecht kunt voor een hapje, drankje en (lounge)muziek.

En, als je toch in de buurt bent: sla dan, vier kilometer landinwaarts, Civitanova Alta niet over. Dit middeleeuwse stadje leent zich prima om rond te dwalen door de smalle straatjes.

Civitanova Marche haven