Je wordt wakker en ziet dat de zon al op is. Het belooft weer een mooie dag te worden, maar vandaag voor jou even geen strand. Het is tijd om een van de historische steden en plaatsjes te bezoeken waar Le Marche om bekend staat. Of je nu wil dwalen door middeleeuwse straatjes, lekker wil eten of genieten van een bijzondere opera:

je vindt het allemaal in Le Marche.

Ancona

Ancona is een stad met een rijke geschiedenis en laat zich het best omschrijven als een schilderachtig havenstadje. De ligging tegen de helling van de Monte Conero biedt een prachtig uitzicht over de Adriatische Zee. In de stad zelf kun je genieten van de historische bouwwerken en bezienswaardigheden die gelukkig niet allemaal tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn weggevaagd.

Ontdek Ancona

De haven van Ancona

Ascoli Piceno

Wie een stedentrip plant in de regio Le Marche kan niet om Ascoli Piceno heen. In deze stad kun je je prima voorstellen hoe het leven in de Middeleeuwen was. Smalle straatjes, prachtige kerken en grote pleinen. Deze stad heeft het allemaal en je kunt deze stad prima te voet verkennen. Ben je begin augustus in Le Marche? Bezoek dan Ascoli Piceno op de eerste zondag van de maand om te genieten van het middeleeuwse ridderspel Quintana. De inwoners van de stad hullen zich in traditionele, middeleeuwse kostuums om de geschiedenis van de stad te eren. Een absolute aanrader!

Ontdek Ascoli Piceno

Ascoli Piceno

Civitanova Marche

Als je op zoek bent naar een alternatieve stedentrip is Civitanova Marche een echte aanrader. In de stad vind je een geweldige spa waar je helemaal tot rust kunt komen. En je merkt aan alles dat Civitanova Marche een moderne stad is in een oud jasje. Je kunt prachtige gebouwen bezichtigen, maar ook hippe, culturele festivals en evenementen bezoeken.

Ontdek Civitanova Marche

Civitanova Marche haven

Fermo

In het zuiden van Le Marche vind je de provincie Fermo en de gelijknamige hoofdstad. Als je op zoek bent naar een prachtig uitzicht over de regio, is dit de stad die hoog op het lijstje moet. Maar dat niet alleen, de stad leent zich uitstekend voor een mooie stadswandeling. Alleen dan ontdek je al het moois dat zoveel jaren bewaard is gebleven. Fermo is ook de plaats om heerlijk te eten en goede wijnen te drinken. Je bent tenslotte in Italië.

 Ontdek Fermo

Fermo Piazza del Popolo

Macerata

Deze stad wordt wel de tweede operastad van Italië genoemd, direct na Verona. Bij een bezoek aan Macerata mag een bezoek aan een echte Italiaanse opera dan ook niet ontbreken. Een Italiaanse opera is een beleving op zich, maar in Macerata krijg je nog iets extra’s. De opera’s hier worden opgevoerd in een prachtig openluchttheater. Een theater dat ook zonder voorstelling een bezoek waard is.

 Ontdek Macerata

Macerata opera