De Marken (Le Marche of alleen Marche in het Italiaans) is een veel minder bekende provincie dan het op dezelfde hoogte gelegen Umbrië en Toscane. Het wordt daarom ook wel het best bewaarde geheim van Italië genoemd. Le Marche dat verwijst naar het Germaanse woord Mark ofwel grens, ligt ingeklemd tussen de Adriatische kust en de bergketens van de Apennijnen. Le Marche heeft eigenlijk alles te bieden: zee en strand maar ook mooie bergdorpjes en zelfs eigen skigebieden. Het doet in alles denken aan het bekende Toscane, maar hier is het minder toeristisch en echt een gebied waar voornamelijk veel Italianen zelf op vakantie gaan. Huur een heerlijk eigen vakantiehuis in Le Marche en ontdek zelf deze prachtige streek aan de Adriatische kust.

Le Due Sorelle spiagga

Le Marche strekt zich uit van net onder het kleine staatje San Marino in het noorden tot aan de bergen van het Gran Sasso nationaal park in het zuiden. Langs de 170 km lange kustlijn vind je mooie zand- en kiezelstranden. Net onder de hoofdstad Ancona vind je het gebied Monte Conero. Dit staat bekend om haar heerlijke wijnen, de Rosso Conero en de schitterende kustplaatsjes Numana en Sirolo.

Landinwaarts vind je schitterende steden zoals Macerata, dat bekend staat om de fantastische openlucht opera. Ook de plaatsen Ascoli Piceno en Fermo zijn zeker een bezichtiging waard. Je vindt hier de mooie grote pleinen met daaraan de fijne barretjes en restaurants. Daarnaast vele kerken en andere mooie oude gebouwen. Le Marche staat bekend om haar grootst dichtheid van musea in Italie.

Macerata opera