Over Grottammare | Bezienswaardigheden

Terwijl je geniet van een goed glas Verdicchio zie je de zon langzaam in de azuurblauwe Adriatische zee verdwijnen. Een ideale setting om nog even na te mijmeren over je dag van vandaag. Een dag waarin je niets anders hoefde dan pootjebaden in zee, wandelen in het romantische centrum en slenteren over de boulevard. Het enige vervelende is dat de dag voorbij gevlogen. Een goede reden om Grottammare binnenkort nog eens met een bezoekje te vereren.

Over Grottammare

Dit kleine stadje in het zuiden van Le Marche, niet ver van Fermo en San Benedetto del Tronto, staat ook wel bekend als de parel van de Adriatische Zee. Als je Grottammare bezoekt, is meteen duidelijk waarom de badplaats deze naam heeft gekregen. Een prachtig wit strand, mooie burchten en kerken, gezellige terrasjes en een azuurblauwe zee geven je direct het vakantiegevoel.

Net als veel andere stranden in de regio de Marken heeft Grottammare een blauwe vlag. Dit betekent dat het strand in het plaatsje voldoet aan de criteria van de Foundation for Environmental Education. Zo vind je in Grottammare schoon water, schone stranden en voldoende faciliteiten voor badgasten.

Bezienswaardigheden Grottammare

Rust is bij een bezoek aan Grottammare het codewoord. Er zijn zoveel leuke terrasjes dat het zonde is om hier geen gebruik van te maken. Start je dag daarom met een cappuccino, reserveer voldoende tijd voor de lunch en sluit je dag in Grottammare af met een heerlijk diner aan zee. Naast de gastronomie moet je zeker de sfeer proeven in het oude centrum: borgo antico.

In de historische stad vind je prachtige doorkijkjes, kronkelende straatjes en huizen met romantische balkonnetjes. Als je door de straten van Grottammare slentert kom je al snel bij het Piazza Peretti waar je direct twee bezienswaardigheden vindt. Zo vind je op het plein de Chiesa di San Giovanni Battista. Deze kerk staat al eeuwen op deze locatie en heeft diverse ingrijpende restauraties ondergaan. De laatste restauratie is in 2002 uitgevoerd. Sindsdien vind je in de kerk het Sixtijnse Museum.

Op de Piazza Peretti vind je ook het Teatro dell’Arancio. Het gebouw zelf is al indrukwekkend en daarnaast heb je vanuit het theater een panoramisch uitzicht op zee. Mooie vakantiefoto’s gegarandeerd! Wil je nog meer architectuur bewonderen? Dan kun je in Grottammare je hart ophalen. Er zijn diverse kerken die er van binnen en buiten prachtig uitzien. Bezoek bijvoorbeeld Chiesa di San Pio V of Chiesa di Santa Lucia.

Sla tijdens je wandeltocht in dit kustplaatje ook zeker Villino Matricardi niet over. Deze art nouveau woning uit 1913 ziet er nog altijd prachtig uit. Als je voor het huis staat, krijg je een glimp van hoe Grottammare aan het begin van de 20e eeuw geweest moet zijn. Na je bezoek aan Villino Matricardi ben je praktisch aan het strand. Een mooie plek om de dag af te sluiten terwijl je geniet van een wijntje en een goed boek, of van de kinderen die met een schepje in het zand spelen.