Wil je eens echt mooi kamperen, go Camping Le Marche, zeg ik altijd. Altijd zonnig en direct aan de Adriatische kust. Een heerlijke camping Le Marche is er in iedere prijscategorie. Hieronder de top 4 mooiste campings van Le Marche.

 

1. Camping La Risacca

Op camping La Risacca zal het je aan niets ontbreken. Allereerst het mooie zandstrand dat direct grenst aan deze grote familiecamping. De camping heeft meer dan genoeg voorzieningen om de vakantie extra aangenaam te maken, denk bijvoorbeeld aan extra ruime sanitaire faciliteiten, wasserette en uiteraard gratis wifi. Voor de lunch of een uitgebreid Italiaans diner kun je terecht in het campingrestaurant. De menukaart bestaat niet alleen uit lokale specialiteiten en Italiaanse klassiekers, ook voor de makkelijke (afhaal)maaltijd zoals verse pizza’s kun je er terecht.

In het gezellige barretje geniet je van jouw authentieke cappuccino, heerlijke snacks, een verfrissende cocktail of ijsje. Je kan jouw boodschappen doen in de ruime winkel op de camping, waar ook vers brood, croissantjes etc. te koop zijn.

Vakantiewoning Le Marche huren, dan is Villa Alwin een optie

2. Camping Le Marche Paradiso

De naam alleen zegt al genoeg. Ook al ligt hier het strand wat verder weg. Een fantastische vakantie is gegarandeerd op ‘Paradiso’. Deze middelgrote camping met ongeveer 125 plaatsen is een zeer bekende onder Italiaanse gezinnen. Als je wilt dat jouw zoon of dochter een woordje Italiaans spreekt, ga dan hierheen.

Op loopafstand van de camping vind je het dorpje Casteldimezzo waar zich een aantal leuke restaurantjes bevinden. In de nabije omgeving ligt ook de prachtige studentenstad Urbino, geboorteplaats van de bekende kunstenaar Raffael.

3. Podere Sei Poorte

Op deze camping, die letterlijk vertaald boerderij van de 6 poorten betekent, kampeer je middenin de heuvels van Le Marche. Op deze ruim opgezette terassencamping heb je enorm grote campingplekken tot je beschikking. Iets dat niet van iedere Italiaanse camping gezegd kan worden. De Italianen kamperen zelf graag lekker op en in elkaar. Je hoeft niet perse al je eigen kampeerspullen mee te sjouwen. Je kan namelijk op camping Podere Sei Poorte ook een luxe stacaravan of safaritent huren, inclusief een complete inventaris.

Snorkelen bij Due Sorrelle

4. Camping Sempreverde

Als je fanatieke kijker bent van het bekende emigratieprogramma “Ik Vertrek” dan ken je deze camping wellicht nog. In het programma werden de Nederlandse eigenaren Wim-Martijn en Elsemarijn van Camping Sempreverde gevolgd in hun emigratieavontuur. De camping is ruim opgezet op een hectare grond. Er zijn verschillende soorten plekken, waaronder zeer ruime XL campingplaatsen. Camping Sempreverde is erg geschikt voor jonge gezinnen, er is veel te doen: een ruim zwembad, gezellige pizza-avonden en een beekje in de buurt van de camping waarin de kinderen lekker kunnen spelen in het ondiepe water.