Aan je ene arm draag je tasjes van bekende merken terwijl je met je andere hand door de kledingrekken gaat. De ene korting is nog hoger dan de andere. Dit is een snoepwinkel voor iedereen die van shoppen houdt. Voor jou vandaag even geen zon, zee, strand of cultuur. Jij bent vandaag in een van de outlets in Le Marche.

De regio Le Marche is van oudsher groot geworden door de scheepsbouw, de schoenenindustrie en de textielindustrie. Inmiddels draait de economie van de regio niet meer om deze drie pijlers en zijn veel grote fabrieken naar andere landen verplaatst. Dat Le Marche van oudsher de thuisbasis was van bekende fashion merken zie je nog dagelijks terug, onder andere in de outlets die de regio kent. Zeer de moeite waard, want je betaalt al snel 40 procent minder dan in Nederland.

Tods outlet

Monte Urano & Cassette d’ete

Monte Urano staat geheel in het teken van designer schoenen en daarmee een echt paradijs voor iedereen die blij wordt van schoenen. Bekende merken zoals Andrea Morelli zijn hier begonnen en Gallucci maakt hier nog steeds kinderschoenen. Ben je van plan om in de zomer Monte Urano te bezoeken? Zorg dan dat je hier ‘s avonds bent. Elke zomeravond is er een markt waar de echte schoenenverzamelaar zijn hart kan ophalen.

In het dorpje Casette d’ete, wat naast Monte Urano ligt, vind je Il Castagno Brand Village. Bij deze outlet vind je onder andere de volgende merken: Prada, Bagalier, Champion, Hugo Boss en tal van andere italiaanse bekende merken.

Unionmoda

Wanneer je op de snelweg tussen Urbino en Fano bent, is het zeker even de moeite waard om te stoppen bij Sant’Ippolito. Hier vind je Unionmoda Outlet Center en zoals de naam al doet vermoeden vind je hier voor het gehele gezin designer kleren voor een zacht prijsje. De korting kan oplopen tot wel 70% op de oorspronkelijke verkoopprijs. Carlsberg, Replay en New Balance zijn enkele merken die je hier kunt vinden.

Unionmoda outlet shopping center

Prada Outlet

Wie aan Prada denkt, denkt aan Italië. En hoewel dit Italiaanse modehuis zijn oorsprong heeft in Milaan, is ook in Le Marche Prada niet meer weg te denken. Wel een originele Prada, maar geen geld om het volledige bedrag te betalen? Dan is de Prada Outlet in het havenstadje Ancona een bezoekje waard. Ook als je niet van plan bent iets te kopen, is het leuk om tussen de rekken te kijken naar al het moois van dit designer merk.

Zonnebrillen

In het Middeleeuws ogende stadje Sirello vind je een grote outlet van designer zonnebrillen. Armani, Calvin Klein en Gucci zijn slechts een paar van de merken die je hier met flinke korting kunt kopen.

Overige outlets

Zoals gezegd is Le Marche een regio waar je volop outlets vindt van bekende merken. Naast de hierboven genoemde outlets kun je ook outlets vinden van Armani, Bikkemberg, Hugo Boss, Samsonite en Tod’s Hogan. Houd in je reisschema dus zeker rekening met een of twee dagen shoppen