Le Marche wordt ook wel Italië in één regio genoemd. Dit omdat het alle goede en mooie dingen van Italië in zich heeft. Er zijn lange zandstranden maar ook geweldige natuurparken. De Italianen zelf gaan er graag op vakantie, vanwege de hiervoorgenoemde zaken maar ook omdat er nog geen massatoerisme is zoals in bijvoorbeeld Toscane of Umbrië. Overigens kent Marche wel dezelfde typische uitstraling waar iedereen zo dol op is in Toscane. Heerlijke kleine steegjes, waar de was nog buiten hangt en tegelijkertijd ‘de mamma’ in haar kleine keukentje een heerlijke pasta maakt.

Op zoek naar een vakantiehuis Le Marche? 

Nu je hebt gelezen wat een fijne streek Le Marche is, zou je misschien ook wel een heerlijk vakantiehuis willen huren in Le Marche. Het aanbod van vakantiehuizen is best groot en de prijzen zijn een stuk aantrekkelijker dan in bijvoorbeeld Toscane. Een vakantiehuis voor een groep van 4 personen heb je vaak al voor 500 tot 700 euro per week in het hoogseizoen. Wil je een groter huis of een vakantiehuis met zwembad, dan ben je wat duurder uit. Denk aan 800 tot 1200 per week voor een vakantiehuis voor 8 personen met zwembad. Als je met twee gezinnen gaat ben je uiteindelijk dan weer goedkoper uit. En het is vaak ook nog een stuk gezelliger.

Kosten

Houd er bij het huren van een vakantiehuis in Le Marche rekening mee dat vaak extra kosten worden doorberekend voor bijvoorbeeld gebruik van gas. Gas is erg kostbaar in Italië en kan voor huiseigenaren een enorme kostenpost zijn. Zeker als een groot zwembad continue verwarmd dient te worden. Vaak worden deze kosten apart vermeld op de website waarop je je vakantiehuis wilt boeken.

Vervoer

Je vakantiehuis Le Marche is prima met het vliegtuig te bereiken. Vanaf Dusseldorf Weeze (15 km vanaf Nijmegen) of vanaf Brussel Charleroi vlieg je zo met Ryanair naar Ancona. Ancona ligt een beetje in het noorden van Le Marche. Wil je bijvoorbeeld naar Fermo, dat wat zuidelijker ligt, dan ben je ongeveer nog 45 minuten met de auto aan het rijden. Een auto huur je makkelijk en goedkoop op Ancona airport. Als je boekt met Ryanair, dan kan je dit vaak al direct bij je vliegticket boeken. De vliegduur vanaf zowel Dusseldorf als Charleroi naar Ancona is ongeveer 1,5 uur.

Met de auto naar Ancona is ongeveer 1500 km en dit is een trip die je dus in 2 of meer dagen doet. Je kan er een leuke roadtrip van maken door te stoppen in het noorden van Italië. Combineer het met een bliksembezoek aan Milaan of Turijn of stop ergens in de buurt van een van de grote Italiaanse meren zoals het Gardameer.

Villa Regina in Torre San Patrizio

Vakantiehuis met zwembad te huur in Le Marche Italie