Het leukste keuzemoment van het jaar is aangebroken, besluiten waar je dit jaar op vakantie gaat. Je bent er snel uit: het wordt Italië. In dit land kun je heerlijk eten en ontspannen. Echt tot rust kom je in de Italiaanse streek Le Marche. Of je nu in de zomer- of wintermaanden op vakantie wil, elk jaargetijde heeft zijn eigen charme. Ga dus zeker beide seizoenen zelf beleven in dit onontdekte stukje Italië.

Zomer in Le Marche

Zon, zee, strand, lekker eten en vriendelijke mensen. In Le Marche vind je het allemaal. Maar Le Marche biedt veel meer. Wat denk je bijvoorbeeld van prachtige strandjes die alleen per boot zijn te bereiken, het aanschouwen van de zonsopgang op ruim 2.000 meter of het op de tast ontdekken van de grotten van Frassasi? Stuk voor stuk bijzondere belevenissen die je niet snel meer vergeet. En het mooiste is dat Le Marche in de zomer nog echt van de Italianen is. Natuurlijk zie je andere toeristen, maar niet zoveel als in andere delen van Italië.

 Ontdek Le Marche in de zomer

Winter in Le Marche

Wie winter zegt, denkt al snel aan besneeuwde bergtoppen met hordes wintersporters die de berg afkomen. Maar niet als je in Le Marche bent. Je vindt hier twee prachtige wintersportgebieden waar het de bewoners is gelukt om nog de charme van de natuur te behouden. Je kunt er heerlijk skiën in de ongerepte natuur en je hoeft amper in de rij te staan. Wel zo relaxed. Denk overigens niet dat dit het enige is dat Le Marche heeft te bieden in de winter. De stadjes doen sprookjesachtig aan in hun winterse decor en zijn in de winter dan ook zeer de moeite waard om te bezichtigen.

Ontdek Le Marche in de winter