Het getrapte straatje met de waterput ergens halverwege is eigenlijk het meest bekende plaatje als je aan Corinaldo denkt. Maar het stadje is zoveel meer, zo heeft het bijvoorbeeld een eigen (heel klein) theater, het Teatro Goldoni. Ook is er de Pinoteca Comunale met prachtige schilderijen van de beroemde schilder Claudio Ridolfi. We vertellen je graag wat meer over dit stadje dat ligt tussen Ancona en Urbino.

Eén van de Borghi più Belli …

Het is niet voor niets dat Corinaldo één van de plaatsen is die op de lijst van de mooiste dorpjes van Italië (I Borghi più belli d’Italia) staat. In Le Marche zijn er nog geen 30 dorpen op deze lijst te vinden. Een belangrijke reden hiervoor, is de kilometers lange stadsmuur daterende uit de 15e eeuw welke nog steeds helemaal intact is.

La Piaggia

We hadden het er in het begin al even over, dat bekende straatje met de trappen. Dit straatje, Piaggia genaamd, bestaat uit meer dan 100 treden met aan weerszijde huizen. In het midden van deze straat staat de waterput (Pozzo della Polenta). Het verhaal gaat dat een boer zijn zak met mais liet vallen in deze waterput. Het gevolg was een put vol met polenta. Dit verhaal wordt jaarlijks nog gevierd tijdens het Pozzo della Polenta feest. Dit feest vindt altijd plaats op de derde zondag in juli.

Ons heerlijke vakantiehuis in Italie, Le Marche is te huur deze zomer

Lekker eten

De kleine Osteria de Scuretto ligt aan La Piaggia. Met mooi weer zit je aan kleine tafeltjes en kijk je uit over de trappen. Ze hebben geen grote kaart en het is perfect voor een aperitivo met een snackje. Ze hebben ook een kleine kaart met wat pasta gerechten.

Idealiter doe je bij deze osteria een borrel en geniet je van het mooie uitzicht. Uitgebreider eten doe je het beste bij La Bottega Di Via Cimarelli. Hier heb je goddelijke pizza’s gemaakt van alleen maar natuurlijke ingredienten. Om je vingers bij af te likken.