Casa Serafini in Serrungarina

Appartement Le Marche huren? Sinds deze zomer hebben we een heerlijk ruim appartement (van maar liefst 3 verdiepingen, 160m2) in het beeldschone Serrungarina. Dit dorpje is echt een plaatje. Het ligt in de buurt van Urbino, dit is een van de oudste universiteitssteden van Italiƫ. Het appartement, Casa Serafini, zoals het heet, ligt op een ruim complex met een aantal andere appartementen. Gezamenlijk maak je gebruik van het ruime zwembad, tennisbaan en het ruime park waarop het complex is gebouwd (6 hectare).

Indeling van het appartement

Casa Serafini bestaat uit 3 lagen. Op de begane grond heb je een kleine tuin met een heerlijk terras dat uitkijkt over de zonnebloemvelden van Le Marche. Op deze verdieping vind je ook de ruime eetkeuken met lange eettafel. Op deze zelfde verdieping is ook een aparte badkamer met douche en WC. Hier is ook een twee-persoons slaapbank.

Op de eerste verdieping is een zitkamer en 1e slaapkamer met eigen badkamer (met douche en WC). Op de tweede verdieping is de ouder slaapkamer met hoog balkenplafond en uitkijkend over de heuvels van Le Marche. Ook bevinden zich op deze verdieping slaapkamer 3 en een badkamer met ligbad (met bubbelbadfunctie) en WC. Aan de zijkant van het appartement Le Marche is een tweede ruim terras.

Serrungarina

Het dorpje waar het complex in ligt heet Serrungarina en is een authentiek Italiaans burchtdorpje met een prachtig pleintje met een ijssalon. In de omgeving vind je talrijke osteria’s en pizzeria’s waar je ’s avonds heerlijk (en zeer betaalbaar) kunt eten. Iets verder van het dorpje Serrungarina vind je de beroemde stad Urbino. Dit is de geboorteplaats van de beroemde kunstenaar Raffaello.