Riviera del Conero

Je wordt omringd door de kleurrijkste bloemen. Je bent geen expert, maar weet wel dat deze van een bijzondere schoonheid zijn. Dan zie je in je ooghoek iets in de lucht bewegen. Is dat een vogel? Je kijkt nog eens goed en ontdekt dat het een roofvogel is. Je pakt je camera en probeert het bijzondere plaatje te vereeuwigen. Hij is net te snel. Maar nu je je camera toch al tevoorschijn hebt gehaald, doe je een poging het weidse uitzicht op de gevoelige plaat vast te leggen. Het water is zo blauw en de stranden zo wit, dat je vrienden straks zullen denken dat je de foto bewerkt hebt. Voordat je met de auto verder rijdt, kijk je nog even goed om je heen. Riviera del Conero, wat ben je mooi.

De Riviera del Conero is de kust bij de berg Monte Conero waar je mooie zand- en kiezelstrandjes kunt bezoeken. Dit gebied is buiten Italië bijna niet bekend en dat is jammer, want vanaf de kustweg heb je goed zicht op de prachtige strandjes die aan de Adriatische kust liggen. De meeste strandjes kun je bezoeken door met de auto over kronkelweggetjes af te dalen en een parkeerplaats te zoeken. Als je hier geen zin in hebt, kun je ook je auto bij de kustweg parkeren en met een bus naar het strand gaan. Zeker in augustus is deze optie vaak een stuk relaxter.

Bezoek natuur Riviera del Conero

Niet alle strandjes kun je bezoeken met de bus of auto. Sommige strandjes zijn heel paradijselijk alleen te bereiken met een bootje. Als je zelf kunt varen, kun je een bootje huren in een van de dorpjes die langs de kust liggen, bijvoorbeeld in Portonova, Sirolo en Numana. Het is natuurlijk ook mogelijk om je vanaf deze dorpjes naar een strandje te laten brengen. Sommige verhuurders bieden ook een tocht aan langs de kust, bijvoorbeeld in Portonova. Een absolute must wanneer je de Riviera del Conero vanaf het water wil bewonderen.

De Riviera del Conero is ook prima per voet te ontdekken. De geoefende wandelaar kan prachtige wandelingen maken langs de kliffen en in de bossen van de Monte Conero. Een echte aanrader is het uitkijkpunt Belvedere. Hier heb je een mooi uitzicht over de bekendste baai van de Riviera del Conera de ‘Due Sorrele’, oftewel de twee zusters. Genoemd naar de tweedelige rotsformatie in het water.

Le Due Sorelle spiagga

Stadjes Riviera del Conero

Naast de prachtige natuur en stranden staat de Riviera del Conero ook bekend om de leuke plaatsjes waar je heerlijk kunt eten. Wil je na een intensieve wandeltocht even bijkomen en genieten van de wilde mosselen uit het gebied? Kies dan voor het havenstadje Portonovo. De mosselen worden in de baai van Portonovo gevangen en direct naar de markten en restaurantjes in het dorp gebracht. Heel veel verser dan dit krijg je het niet.

Sirolo is een ander dorpje in het gebied dat uitkijkt op de Monte Conero en de Riviera. Dit is misschien wel het mooiste dorpje om te bezoeken met haar volledig opgeknapte middeleeuws centrum. Ook shop je hier heel voordelig designer zonnebrillen. Als er nog tijd over is, is ook het dorpje Numana aan te raden. Dit stadje wordt ook wel de Città delle Tartarughe genoemd, ‘stad van de schildpadden’. Deze bijnaam heeft de stad gekregen door de zieke schildpadden die in de kliniek in Riccione worden behandeld en op het strand bij Le due Sorrelle worden vrijgelaten.