Je neemt rustig een slokje van de eerste koffie van de dag. Vandaag wil je Le Marche gaan ontdekken. Je twijfelt nog of je zin hebt in een wandeling, autorit, cultuur of lekker wilt shoppen. En gelukkig maakt dat ook niet uit. Le Marche biedt het je allemaal.

Grotte di Frasassi

Het kan erg warm worden in Le Marche. Een bezoek aan de grotten van Frasassi kan dan verkoeling bieden, maar ook op de minder warme dagen is dit een echte aanrader. Je kunt in de grotten kiezen voor drie verschillende routes. De eerste route neemt je mee de grotten in langs brede trappen en ruime gangen. Maar nog leuker is het om te kiezen voor de blauwe of rode route. Hier ga je gekleed in overall, regenlaarzen en helm met hoofdlamp van de gebaande paden af. Onder begeleiding van een gids ervaar je zo nog beter hoe de grotten in elkaar steken. Avontuur verzekerd.

Ontdek Grotte di Frasassi

Riviera del Conero

Afgelegen strandjes, bijzondere roofvogels, azuurblauwe zee en kleurrijke bloemen vind je zeker wanneer je een dagtrip langs de Riviera del Conero plant. Langs de kust van Le Marche kun je prachtig wandelen, maar het gebied is ook zeer geschikt om per auto of zelfs per boot te ontdekken. Stop ook zeker in een van de leuke dorpjes om verse wilde mosselen te proeven.

Ontdek Riviera del Conero

Basiliek van het Heilige huis

In Loreto vind je de Basiliek van het Heilige Huis. Dit bedevaartsoord dankt zijn naam aan het huis van de Heilige Maagd Maria dat middenin de kathedraal staat. Voor katholieken is dit een heilige plaats, maar ook als je niet katholiek bent, is een bezoek de moeite waard. Al  is het maar om de mooie muurschilderingen en de op twee na grootste koepel van Italië te bewonderen.

Ontdek de Basiliek van het Heilige Huis

Monte Sibillini

Het natuurpark Monte Sibillini ligt zowel in Le Marche als in Umbrië. Je vindt hier prachtige bloemen, bergachtig landschap en uitgestrekte velden waar je van de ene in de andere verbazing valt. Zo mooi en afwisselend kan de natuur zijn. Naast de mooie natuur is ook een bezoek aan een van de vele daldorpjes een aanrader. Hier lijkt de tijd soms wel even stil te hebben gestaan.

Ontdek Monte Sibillini

Outlets

Italiaanse designer merken voor een zacht prijsje. Wie wil dat nou niet? In Le Marche vind je diverse outlets waar je al snel 40% minder betaalt dan in Nederland. En of je nu een Armani, Prada of Gallucci fan bent, voor bijna elk merk is er wel een outlet. Alleen of samen met andere merken.

Ontdek de outlets