Volg een wijnroute

in de Monte Conero worden heerlijke wijnen gemaakt. Een van de bekendste wijnen uit De Marken is de Rosso Conero, een fantastische rode wijn. Liefhebbers kunnen hier de strada de Vino (de straat van de wijn) volgen, hier kun je de lekkerste wijnen uit deze streek bij verschillende wijnhuizen proeven. Ga bijvoorbeeld naar Le Terrazze, een van de grotere wijnhuizen uit het gebied. De wijnstraat loopt van Ancona via Sirolo (hier vind je Le Terrazze) naar Loreto.

De meest bekende wijn uit De Marken is uiteraard de Verdicchio dei Castelli di Jesi. Deze witte wijn wordt overal in De Marken geschonken. Hij past uitstekend bij visgerechten. En laat deze regio met zijn 200 km kustlijn nou juist bij uitstek de plek zijn voor de beste visgerechten en de meest verse vis van het land.

Verdicchio dei Castelli di Jesi

Bezoek een salumificio

Wie door de Marken rijdt passeert ze regelmatig: authentieke slagerijen die gespecialiseerd zijn in gedroogd vlees. Onze favoriet is Re Norcino, waar je heerlijke salami’s, hammen en Porchetta kan kopen.

Eten drinken Le Marche

Wandelen door park Monte Conero

Door het groene parco del Monte Conero kun je prachtige wandelingen maken, langs unieke flora en fauna van dit gebied. Er zijn 18 routes uitgestippeld die je te voet, per fiets of zelfs te paard kunt afleggen.

Le Due Sorelle spiagga

Outletshoppen

Even iets compleet anders, en iets minder cultureel misschien. De Marken staat bekend om de hoge concentratie van schoenen- en tassenproducenten. Nergens anders in Italie vind je zoveel verschillende producten bij elkaar. Het bekende Tod’s komt er vandaan, maar ook even mooie en mindere dure merken vinden hier hun oorsprong. Daarom zijn er ook zoveel verschillende outlet’s waar je koopjes kunt inslaan.

Gucci zonnebril die kan kopen bij de gucci outlet