Het roer om in Italië?

Altijd al gedroomd van een eigen agriturismo in het mooie Italië, dat kan. In de buurt van ons huis ligt ons favoriete restaurant Pomo d’oro. Iedere keer als we een weekje in Italië zijn gaan we daar wel eten. Heerlijke pasta’s (ravioli met truffel is mijn favoriet) en supermals gegrild vlees eet je daar voor een prima prijs. Op het bijbehorende landgoed groeien druiven en olijven, waarvan de eigen wijn en olijfolie wordt geproduceerd. Het is een agriturismo, dus je kan er ook blijven slapen. In de zomerperiode is het vaak volledig volgeboekt en ook buiten het seizoen is het nog behoorlijk druk. Pomo d’oro ligt in het hart van de schoenenindustrie van Le Marche. De Tod’s fabrieken liggen op nog geen 10 kilometer afstand. Dus veel zakelijke bezoekers weten het agriturismo ook te vinden.

Onlangs waren we weer in Le Marche en tijdens een etentje bij Pomo d’oro vertelde Massimo, de eigenaar, dat hij na 35 jaar wel eens wat anders wilde. Pomo d’oro is dus beschikbaar ter overname.

Kenmerken:

  • Goedlopend restaurant met 140 zitplaatsen
  • 11 moderne kamers, allen voorzien van badkamer, airconditioning en tv
  • 30 hectare grond, waarvan 20 hectare voor akkerbouw (dit is momenteel verpacht)
  • 4 olijfgaarden, 1 boomgaard, 1 wijngaard en 3 kassen waarin eigen groenten wordt verbouwd
  • Eigen waterbronnen met irrigatiesysteem voor het gehele terrein
  • Eigen energiesysteem (grootdeels gesubsidieerd door de overheid)
  • Zwembad

Het personeel kan aanblijven bij de overname en Massimo is beschikbaar om de nieuwe eigenaren in te werken.

Meer weten?

Wil je meer te weten te komen over deze agriturismo? Ik help hem vrijblijvend omdat ik denk dat er in Nederland genoeg mensen zijn die dromen over een eigen agriturismo. Kijk maar naar de populariteit van het programma Ik Vertrek. Je kan met mij contact opnemen of je kan direct contact opnemen met Massimo. Op de website van Pomo d’oro vind je meer informatie over het restaurant, de kamers etc.