Wie droomt er niet van: samen met het hele gezin aan een lange tafel uitkijkend over de italiaanse zonnebloemvelden. Eerst met z’n allen zwemmen in het eigen zwembad bij je vakantiehuis italie. Een vakantiehuis in Italie is zeker na de pittige Coronacrisis iets waar veel mensen nu naar uitkijken. Maar is een huis huren niet ontzettend duur en waar moet ik allemaal rekening mee houden?

Waar moet je op letten? 3 tips

Als eerste is het belangrijk om te bepalen waar je precies in Italie een vakantiehuis wilt gaan huren. Als je zoekt op “vakantiehuis Italie” vind je een enorme hoeveelheid aan aanbieders. Bekende aanbieders zijn bijvoorbeeld Natuurhuisje en Belvilla. Ook kan je kiezen uit enorm veel huizen op Airbnb. Deze bieden allemaal huizen in heel Italie. Wil je bijvoorbeeld lekker aan het strand liggen, maar moet het ook nog een beetje te doen zijn voor wat betreft drukte, denk dan aan Le Marche of Puglia. Deze beide provincies liggen aan de Adriatische zee, dit is de oostkant van Italie. Ook de teen (Calabrië) kent een heerlijk zeeklimaat en heeft een prachtige kustlijn.

Als tweede, is het belangrijk om te kijken naar welke kosten allemaal wel en niet zijn inbegrepen bij het huren van een vakantiehuis Italie. Denk aan bijkomende kosten voor bijvoorbeeld gas (wat erg duur is in Italie en daarom vaak er apart wordt bijgerekend). Ook komen vaak nog extra kosten voor handdoeken, (eind)schoonmaak en toeristenbelasting bij het eindbedrag. Hierdoor is soms een vakantiehuis toch een stukje minder voordelig dan een ander waarbij alles is inbegrepen.

Als laatste, let erop of het vakantiehuis Italie onderdeel uitmaakt van een complex, hierdoor moet je vaak het zwembad delen of moet je gebruik maken van andere gemeenschappelijke faciliteiten.

Ons heerlijke vakantiehuis in Italie, Le Marche is te huur deze zomer

Gemiddelde kosten van een vakantiehuis Italie

Wat kost nu een week met 4 personen in een huis in Italie. Dit hangt allereerst erg af van de regio waar je verblijft. Toscane en gebieden rondom de bekende italiaanse meren zijn een stuk prijziger dan het zuiden van italie. Ook Sardinië is erg mooi, met het azuurblauwe water, maar een stuk duurder. Puglia is de laatste jaren steeds meer in trek en dat merk je zeker ook aan de prijzen. De Abruzzen, Lazio en natuurlijk Le Marche zijn minder bekende, maar net zo mooie gebieden die uitstekend geschikt zijn voor een heerlijke zomer (strand)vakantie. In deze laatste gebieden heb je vaak al voor rond de 800 tot 1000 euro per week een vrijstaand huis voor een hele familie. Hier betaal je in Toscane gemakkelijk het dubbele voor.