Het is najaar in Le Marche. Een beetje een druilerige zondagmiddag. We slaan de website: Piu Belli Borghi di Italia er eens op na. Op deze website, jullie weten het inmiddels wel, staan de 100 mooiste dorpjes van heel Italie. Montecosaro is in de buurt van ons huis in Torre San Patrizio en we besluiten daar eens op verkenning te gaan. Het is bijna lunchtijd en opeens begint het wat harder te regenen. We schuilen in een small straatje onder de ingang van een kerkje. Een Italiaanse familie (goedgekleed uiteraard) is op weg naar haar zondagse lunch. Laten we hen maar een beetje volgen, dat kan nooit kwaad. Nog geen 10 meter verder vinden we Ristorante Il San Lorenzo, een zaak waar wij precies behoefte aan hadden. Klein, gezellig en het eten op de borden ziet er alleen al heerlijk uit. Gelukkig is er plaats, en ook de kinderwagen kan er makkelijk naast staan.

Il San Lorenzo in Montecosaro

We beginnen met een heerlijke pasta vooraf: verse ravioli gevuld met spinazie en ricotta en daarbij een truffelsaus en wat parmezaan. Aangezien het regent en we heerlijk aan kletsen zijn besluiten we nog een secondo te nemen. Normaal is een primo (alleen een pasta) wel voldoende als lunch. Een traditionele secondo is Manzo al Taglio con Rucola e Parmiggiano. Supermalse biefstuk in reepjes gesneden met rucola en parmezaanse kaas. We nemen er ook nog een bordje friet bij. Je zou denken lekker Hollands alleen de italianen houden ook wel van een patatje op z’n tijd.

Menukaart van Il San Lorenzo

We sluiten de lunch af met een heerlijke zelfgemaakte limoncello. De regen is inmiddels opgehouden en we wandelen terug naar de auto.

Waar?

Osteria Il San Lorenzo, Via Giacomo Leopardi, 17, 62010 Montecosaro MC, Italië