Een betaalbaar vakantiehuis huren in Italië, kan dat? Een eigen vakantievilla, uitkijken over het typische Italiaanse landschap met zonnebloemvelden en rijen cipressen? Wie wil dit nou niet, de ideale vakantie. Dit is vast onbetaalbaar, zullen een aantal denken. Nou, ja in veel gevallen is het best prijzig, maar als je goed zoekt kan zo’n eigen vakantiehuis huren best betaalbaar zijn.

Zonnebloemvelden in Le Marche

Er zijn diverse grote aanbieders van vakantiehuizen in Italië, bekende zijn Belvilla, Novasol of bijvoorbeeld Home Away. Daarnaast zijn er ontzettend veel particulieren die zelf hun huis aanbieden. Vaak is dit een stukje goedkoper, omdat partijen zoals Belvilla een flinke vergoeding vragen als je je huis via hen laat verhuren. Mijn ervaring is, dat wij ongeveer 50% kregen van het bedrag dat Belvilla zelf vroeg voor onze vakantiewoning.

Daarom besloten dus ook wij om ons vakantiehuis zelf te gaan verhuren. Het grootste verschil in huurprijzen in Italië wordt bepaald of er een zwembad aanwezig is, hoeveel personen er in een huis kunnen en of het vrijstaand is. Vooral de aanwezigheid van een zwembad, wat toch echt een vakantiegevoel geeft, laat soms wel een verschil van 300 of 400 euro in huurprijs per week zien.

Betaalbaar vakantiehuis huren in Italië met zwembad